چرا صــادرات غیرنفتی یکــی از مهم تریــن منابع درآمدی محســوب می شــود؟
چرا صــادرات غیرنفتی یکــی از مهم تریــن منابع درآمدی محســوب می شــود؟
ملل پرس :رونق صادرات از عوامل مهم دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار یکی از عوامل مهم دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار رونق صادرات است که مهم ترین هدف سیاست‌گذاری در بخش تجارت خارجی را تشکیل می‌دهد.

اهمیت صادرات در چرخه اقتصادی

دانشیار گروه ترویج و توسعه روستایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز اظهارکرد: صادرات محصولات تولیدی بعنوان پارامتری مهم در چرخه اقتصادی دارای اهمیت بوده و منجر به ارزآوری برای رفع نیاز واردات و تولید و اشتغال و رونق اقتصادی شود.

شاپور ظریفیان در گفت و گو با خبرنگار نهال امید، افزود: صــادرات غیرنفتی یکــی از مهم تریــن منابع درآمدی محســوب می شــود اما تاکنون به درستی از این بخش حمایت نشده است.

وی، ضمن بازگونمودن پیامدهای کسب درآمدهای ارزی بیان کرد: کالاهای صنعتی و صادرات آنها علاوه بر ایجاد ارزش افزوده وضعیت اشتغال را نیز بهتر خواهد کرد، صادرات غیرنفتی موجب کسب درآمدهای ارزی برای تامین نیازهای وارداتی در آذربایجان شرقی می‌شود.
ظریفیان، رونق صادرات را از عوامل توسعه پایدار دانست و ادامه داد: یکی از عوامل مهم دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار رونق صادرات است که مهم ترین هدف سیاست‌گذاری در بخش تجارت خارجی را تشکیل می‌دهد.

دانشیار گروه ترویج و توسعه روستایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز، یادآورشد: به طورکلی برای رسیدن به توسعه اقتصادی نیاز به مبادله الزامی است که این مبادله بر اساس تقسیم کار اجتماعی صورت خواهد گرفت و برای این که جامعه بتواند از تقسیم کار گسترده‌تر و بالاتری برخوردار باشد نیاز به مبادله بیشتر دارد زیرا تقسیم کار تخصصی باعث بهره‌وری بیشتر خواهد شد.

وی، افزود: رشد بهره‌روی تولید، در مقایسه با افزایش انباشت سرمایه، اثر بیشتری بر تولید یکی از منابع افزایش بهر‌ه‌وری تجارت دارد.
ظریفیان، از نقش تجارت در دستیابی بنگاههای داخلی به عوامل تولید گفت و تاکیدکرد: تجارت باعث می‌شود تا بنگاههای داخلی در سطح گسترده‌ای به عوامل تولید با هزینه کمتر دست یابند.

تاثیر صادرات بر افزایش کل تولید اقتصاد
استادیار گروه ترویج و توسعه روستایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز اظهارکرد: صادرات به وسیله منافع جانبی قادر است بر بهره‌و‌ری کل عوامل تولید اثر مثبت گذاشته و موجبات افزایش کل تولید اقتصاد را فراهم کند.
حسین یادآور در گفت و گو با خبرنگار نهال امید، افزود: صادرات به عنوان موتور رشداقتصادی زیربنای اصلی تقسیم کار اجتماعی بوده و می‌تواند نیاز به صنعتی شدن، دانش و تجربه لازم برای توسعه اقتصادی را فراهم کند.

وی، ضمن بازگونمودن اهمیت ویژه صادرات غیرنفتی بیان کرد: در اقتصاد با توجه به اهمیت کاهش وابستگی اقتصاد استان به درآمدهای ارزی حاصل از صدور نفت خام و نقش صادرات غیرنفتی در کاهش این وابستگی و نیز جایگاه آن در برنامه‌های توسعه اقتصادی استان، بررسی عوامل تعیین کننده صادرات غیرنفتی و ارائه راهکارهای لازم برای توسعه آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

یادآور، از حرکت تحولات اقتصاد بر حذف موانع تعرفه ای گفت و ادامه داد: تحولات اقتصاد به سمت حذف موانع تعرفه‌ای و کاهش تعرفه‌ها حرکت می‌کند و برای افزایش سهم کشور در اقتصاد جهانی و دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار، جهش صادراتی امری جدی به حساب می‌آید.

استادیار گروه ترویج و توسعه روستایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز، یادآورشد: تجارت منجر به افزایش تخصص و کارآیی در بخشهای صادراتی شده و درنهایت باعث تخصیص مجدد منابع از بخشهای غیرتجاری و غیرکارا به بخشهای تجاری می‌شود که این پدیده می‌تواند به رشد تولید کمک کند.

وی، افزود: رشد صادرات بر رشد تولید اثرات جانبی نظیر افزایش بهره‌وری عوامل تولید، کارآیی در تخصیص منابع، پیشرفت تکنولوژی و استفاده از تکنولوژیهای نوین، فراهم آوردن امکان بهره‌گیری از صرفه‌های ناشی از مقیاس و افزایش تخصص نیروی کار را دارد.
یادآور، توسعه بخش صادرات را در گرانی و تورم تاثیرگذار دانست و  تاکیدکرد: گرانی، تورم و کمبود اشتغال در کشور تاحد بسیار زیادی با توسعه بخش صادرات برطرف می شود که تنها شرط گسترش آن حمایت دولت از بخش تولید و صادرات است.

  • نویسنده : گزارش از: امیرمسعود طایفه سلطانخانی
  • منبع خبر : نهال امید