رتبه اول شهرستان تبریز در تلقیح مصنوعی با رشد ۵۷ درصدی در سال ۱۴۰۲
رتبه اول شهرستان تبریز در تلقیح مصنوعی با رشد ۵۷ درصدی در سال ۱۴۰۲
ملل پرس: مدیر جهادکشاورزی شهرستان تبریز گفت: شهرستان تبریز در مقایسه با رشد 15 درصدی کل استان با رشد 56.68 درصدی در تلقیح مصنوعی دام های سنگین (گاو و گاومیش) رتبه اول استانی را داراست.
   به گزارش ملل پرس به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، ابراهیم فرقانی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: تلقیح و آبستنی در یک واحد گاوداری صنعتی یکی از مهمترین عوامل موفقیت آن مجموعه است و هرچه دقت و کارآیی این کار بیشتر باشد، نرخ آبستنی و به تبع آن تولد گوساله و بازدهی اقتصادی افزایش خواهد یافت.  
وی افزود: با عنایت به کثرت جمعیت دامی در شهرستان تبریز و تجمع پرورش‌دهندگان گاومیش در روستای مایان (سفلی و علیا) و روستاهای همجوار، روستای مایان شهرستان تبریز به‌عنوان قطب پرورش گاومیش در استان و پایلوت برای اجرای طرح‌های اصلاح‌نژادی گاومیش مطرح است و طی سال‌های گذشته با استفاده از اعتبارات ملی، مباحث اصلاح‌نژادی (ثبت مشخصات و رکوردگیری شیر، تلقیح مصنوعی ) در این شهرستان انجام یافته است.  
وی اضافه کرد: خوشبختانه با مساعدتهای معاونت امور دام استان؛ شهرستان تبریز به وسایل مورد نیاز تلقیح مصنوعی از قبیل کانتینر و تفنگ تلقیح مصنوعی مجهز است که این امر موجب شده صنعت دامپروری استان از مزایای تلقیح مصنوعی دام بی بهره نماند.  
فرقانی در ادامه سخنان خود با اشاره به مزایای تلقیح مصنوعی تصریح کرد: از مزایای تلقیح مصنوعی می‌توان به عدم نیاز دام نر و جلوگیری از صرف هزینه‌های زیاد ناشی از پرورش و نگهداری دام نر به منظور جفت‌گیری و همچنین جلوگیری از افزایش همخونی به علت عدم استفاده انحصاری از دام‌های نر گله و افزایش بازدهی تولید مثل اشاره کرد.
   وی اضافه کرد: افزایش تولیدات دامی، کاهش هزینه‌های تولید، افزایش ارزش ژنتیکی دامها، حذف هزینه نگهداری گاو نر، پیشگیری از بیماریهای تولید مثلی، امکان انتخاب اسپرم بهترین گاوها و … را می توان از دیگر مزایای تلقیح اشاره کرد.  
مدیر جهادکشاورزی شهرستان تبریز در خاتمه سخنان خود خاطرنشان کرد: پایه و رکن اصلی اصلاح نژاد دام‌های روستایی و ارزان‌ترین و سریع‌ترین روش استفاده از تکنیک تلقیح مصنوعی (آمیخته‌گری) و آبستن کردن دام‌های بومی و دورگ با استفاده از اسپرم نژادهای پرتولید داخلی و خارجی است که نتایج آمیخته حاصل هم به شرایط ضعیف محیط روستایی سازگار بوده و هم از تولید و بازده غذایی بالاتری نسبت به مادران خود برخوردار هستند.
  • منبع خبر : روابط عمومی جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی